طرز تهیه لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان

%name طرز تهیه لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان

نحوه ی پخت لپه پلو با زیره کرمانی

طرز تهیه لپه پلو با زیره

لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان می باشد، همان طور که از نام آن مشخص می باشد از لپه و زیره و گوشت تهیه می شود. عطر و طعم زیره در این غذا بی نظیر می باشد.

طرز تهیه لپه پلو با زیره :

مواد لازم لپه پلو با زیره برای 2 نفر :

 لپه  نصف پیمانه
برنج  2 پیمانه
گوشت گوسفندی  200 گرم
 رب گوجه فرنگی  1 قاشق غذاخوری
 پیاز 1 رقم
 زیره سیاه  2 قاشق سوپخوری
 نمک و فلفل سیاه  به مقدار لازم
 زردچوبه به مقدار لازم

نحوه ی درست کردن لپه پلو با زیره :‎

لپه را از قبل خیس کنید و بپزید و آن را آبکش کنید و کنار قرار بدهید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدهید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ژله گل رز

سپس گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی های کوچک در آورید و در روغن کم سرخ کنید. رب گوجه را به آن افزایش کنید و حرارت دادن بدهید و به آن مقداری آب و نمک و کمی زردچوبه افزایش کنید و اجازه بدهید با هم خوب بپزند تا گوشت ها مغز پخت شوند و طعم دار شوند.

داخل قابلمه ای مناسب آب بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید، آب برنج را خالی کنید و آن را به آب در حال جوش افزایش کنید. مقداری نمک به آب آن افزایش کنید. پس از اینکه برنج نیم پز شد، لپه های پخته شده را به آن افزایش کنید. اگر لپه ها کامل نپخته بودند، همان اوایل به آب برنج افزایش کنید. زمانی که اطراف برنج نرم شد و وسط آن کمی سفت بود آبکش کنید.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه کشک لیمو

کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را قرار بدهید. سپس لایه ای از برنج و لپه را داخل قابلمه بریزید و بعد یک لایه گوشت و یک لایه زیره بپاشید. و باز این لایه ها را ازسرگیری کنید تا موادتان پایان شود. سپس روی آن را چند سوراخ بزنید و دمکنی قرار بدهید. زیر آن را زیاد کنید، زمانی که بخار افتاد شعله را کم کنید و اجازه بدهید برنج شما دم بکشد.

اگر دوست داشتید می توانید روزگار دم گذاشتن برنج روی آن زعفران آبکرده بریزید.

%name طرز تهیه لپه پلو با زیره، از غذاهای سنتی کرمان

مراحل دم گذاشتن لپه پلو با زیره کرمانی

نکاتی برای تهیه ی لپه پلو با زیره :

لپه پلو با زیره را می توانید با گوشت چرخ شده ی قلقلی درست کنید و یا گوشت چرخ شده و گوشت قطعه ای تهیه می شود. اما در اصل با گوشت قلقلی تهیه می شود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه پلانتین سرخ شده

 برای تهیه ی لپه پلو با زیره می توانید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید و می توانید آن را حذف کنید و از زعفران استفاده کنید تا برنج شما زرد شود. اما اصل این غذا با رب گوجه می باشد. حتی می توانید از هر دو با هم استفاده کنید.

 برای از بین بردن نفخ لپه ها قطعا آن ها را خیس کنید.

 این غذا را می توانید با ماهیچه گوسفندی و مرغ سرخ شده و پخته شده هم سرو کنید.‏

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع غذا با گوجه

طرز تهیه انواع غذا با گوجه فرنگی طرز تهیه 8 نوع غذا با گوجه، از …